en / nl

Over ons

Het merk

Ons doel is jou een glimlach bezorgen

URBANPROOF is het merk dat groot geworden is met fietsaccessoires. De samenhang in de collectie komt voort uit het gemeenschappelijke doel met al onze artikelen jou een glimlach te bezorgen. We willen mensen blij maken door mooie producten met een hoge kwaliteit aan te bieden voor een goede prijs.


Wat maakt ons anders dan anderen? Voor ons betekent een goed ontwerp niet alleen dat een product er goed uitziet, maar dat het ook echt goed is. Een lange levensduur is nét zo belangrijk voor ons als onze dessins, dus kwaliteitsmaterialen zijn altijd de basis van alles wat we maken.


Meer dan alleen mooie producten maken

Wij zijn ons er van bewust dat wij als merk meer kunnen doen dan alleen mooie producten maken. Dit bracht ons op het idee om een nieuwe collectie te ontwikkelen van gerecyclede materialen. In onze fietsaccessoire lijn hebben wij een duurzaam aanbod gecreëerd voor de bewuste consument door een combinatie van gerecyclede materialen, actuele kleuren en een dosis liefde.


Vanaf het idee om met gerecycled materiaal te gaan werken tot het moment dat de eerste producten in de winkel liggen zit veel tijd. Een mooi proces vol met onderzoek, productontwikkeling, energie en passie wat heeft geleid tot onze duurzame collecties. Welke materialen zijn recyclebaar? Welke van deze materialen zijn ook geschikt voor het Nederlandse weer en kunnen wel tegen een buitje en de zon? Het was een interessante zoektocht. Producten ontwikkelen van gerecycled materiaal maakt het hele proces langer en ingewikkelder. Met trots kunnen we zeggen, dat dit ons uiteindelijk gelukt is: we hebben fietskratten gemaakt van gerecycled PP (Polypropyleen) en een duurzame fietsaccessoire lijn waarbij we gebruik maken van een stof die gemaakt is van RPET (gerecycled Polyethyleentereftalaat).


SAMENWERKING LOVE. NOT WASTE

Om onze gerecyclede fietsaccessoire collectie meer impact te geven, zijn wij een samenwerking aangegaan met LOVE. NOT WASTE. Dit is een Nederlandse non-profit organisatie die lokale strand schoonmaakacties organiseert. Het doel van LOVE. NOT WASTE. is om mensen bewust te maken en positief te motiveren om onze planeet schoner te maken. Een ontzettend mooi initiatief dat wij steunen door 5% van de opbrengst van de URBAN PROOF RECYCLED collectie te doneren aan LOVE. NOT WASTE. Met dit geld kunnen ze meer schoonmaakacties organiseren op de Nederlandse stranden. Meer informatie over Love. Not Waste. vind je op www.lovenotwaste.com


De geschiedenis

Wie zit er achter het merk URBAN PROOF?

URBAN PROOF is geboren uit een samenwerking tussen Dutch Perfect, een jarenlange specialist in het ontwikkelen van fietsbanden, en U+ CONCEPTS-BRANDS-DESIGN, een jong concept-ontwikkelingsbureau met een voorliefde voor fietsen. Samen zagen zij het grote potentieel voor een nieuw label met fiets accessoires, in een markt waar er maar weinig concurrenten zijn die uniek en onderscheidend zijn voor een goede prijs.


Dutch Perfect

Dutch Perfect is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verhandelen van fietsbanden en fiets gerelateerde producten. Het bedrijf is in 1986 opgericht door Mr. Hunneman. Naar aanleiding van een lekke band is hij gaan pionieren op het gebied van anti lek voorzieningen in de fietsband. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende speler in de markt, zowel nationaal als internationaal.
www.dutchperfect.eu


U+ Creative Concepts

U+ Creative Concepts is een concept-ontwikkelingsbureau met een achtergrond in retail. Ze kennen als geen ander de markt, zien welke trends belangrijk zijn, op welke trends je als producerende retailer moet inspelen, en vertalen dit door naar een tastbaar product. Op project basis helpt het bedrijf haar klanten met het ontwikkelen van nieuwe of vernieuwende assortimenten en retail concepten, op elk niveau van het proces (styling, assortiment strategie, prijsstrategie, verpakkingen etc.).
www.uplusconcepts.nl


logo-normallogo-normallogo-largelogo-large